CrossFit Neon logotype Meny
Boka gratis provmånad!

CrossFit i Göteborg

CrossFit är sammanfattat "konstant varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet". Dock är en stor del av CrossFit även styrketräning i olika former som inte utförs i hög intensitiet. Syftet är att bygga en så allsidig atlet som möjligt, där alla fysiska attribut tränas i ett och samma pass dvs. Rörlighet, Kondition, Uthållighet, Styrka, Flexibilitet, Effekt, Hastighet, Koordination, Smidighet, Balans och Precision.


Ett Crossfit-pass brukar börja med uppvärmning och rörlighetsträning, sedan går det ofta över till en styrkedel som kan vara gymnastiska övningar som Pull-ups, Dips etc. eller övningar med skivstång där basövningarna är knäböj, marklyft, ryck och stöt. Därefter avslutas ofta passet med en så kallad MetCon som är det som oftast kännetecknar CrossFit dvs. "konstant varierade funktionella rörelser utförda under hög intensitet".


Vi har flera olika CrossFit-pass där det vanligaste är CrossFit Styrka+Metcon, vi har sedan endast Metcon-pass, endast Gymnastik-pass och endast pass med Olympiska lyft.


Vanliga träningskläder och inomhusskor är det som gäller till de här passen.


Varmt välkommen! :)